Heb jij wel eens krokodil van de barbecue gegeten?

Heb jij wel eens krokodil van de barbecue gegeten?

Heb jij wel eens krokodil van de barbecue gegeten?

Onbekende vleessoorten

Chef Robert: “Ik ben dol op vlees en sta altijd open voor nieuwe smaken. Er zijn veel vleessoorten die buiten de bekende rund-, varkens-, kip- en lamsvlees vallen. Hier zijn enkele minder bekende vleessoorten die in verschillende culturen over de hele wereld worden geconsumeerd:

Struisvogelvlees:

Struisvogelvlees is mager en heeft een smaak die vergelijkbaar is met rundvlees, maar het is gezonder vanwege het lage vetgehalte.

Kangoeroevlees:

Kangoeroevlees is een populair alternatief in Australië. Het is rijk aan eiwitten en arm aan vet, en het heeft een sterke, wilde smaak.

Buffelvlees:

Buffelvlees, ook wel bisonvlees genoemd, wordt voornamelijk in Noord-Amerika gegeten. Het is magerder dan rundvlees en bevat veel ijzer en vitamine B12.

Krokodillenvlees:

Krokodillenvlees wordt in sommige delen van Afrika, Azië, en Australië gegeten. Het heeft een milde smaak die een kruising is tussen kip en vis.

Zebra vlees:

Zebra vlees wordt soms in delen van Afrika gegeten. Het is mager en heeft een iets zoetere smaak dan rundvlees.

Elandvlees:

Elandvlees is populair in Scandinavische landen en Canada. Het is mager en rijk aan eiwitten, en heeft een milde, wilde smaak.

Konijnenvlees:

Konijnenvlees wordt in veel Europese landen gegeten. Het is mager en rijk aan eiwitten, met een milde smaak.

Insectenvlees:

Insecten zoals krekels, sprinkhanen, en meelwormen worden in veel delen van de wereld gegeten. Ze zijn zeer voedzaam, rijk aan eiwitten, en kunnen op verschillende manieren worden bereid.

Geitenvlees:

Geitenvlees is populair in veel delen van de wereld, waaronder Afrika, Azië en het Caribisch gebied. Het heeft een sterke smaak en is magerder dan rundvlees.

Yakvlees:

Yakvlees, afkomstig van de yak die in bergachtige regio's zoals Tibet leeft, is mager en voedzaam, vergelijkbaar met bizonvlees.

Gangbare vleessoorten

Robert: “Deze vleessoorten bieden niet alleen verschillende smaakervaringen, maar kunnen ook interessante alternatieven zijn voor de meer gangbare vleessoorten vanwege hun verschillende voedingsprofielen en milieueffecten. Of we volgend seizoen krokodil op de BBQ menukaart gaan zetten? Het lijkt me sterk, maar zeg nooit ‘nooit’. Voor nu houd ik het nog maar even bij vlees van het rund, varken, lam, kip en  veluws wild. Dat is me al gek genoeg haha."