Goud op je bord

Na het asperges oogsten worden deze 12 uur geweekt in water, om zo te zorgen dat ze vers en sappig blijven. Daarna wordt het ruwe zand eraf gewassen, worden ze op gelijke grootte afgesneden en daarna gesorteerd op basis van lengte en gewicht. Er zijn wel zeven soorten sorteringen van dun naar dik, waarbij de AA-sortering de beste sortering is. Dit is de perfecte asperge zoals je hem tijdens het seizoen vaak in de supermarkt ziet liggen. Zo worden de verschillende sorteringen in kratjes verpakt en via supermarkten, groothandels en restaurants verspreid door Nederland. Uiteindelijk komt de koningin van de groente, na een lange weg afgelegd te hebben, terecht op je bord.

Asperge weetjes

  • Verse asperges herken je aan een lichte glans en geen gespleten eindes. Als je er op drukt, moeten ze meegeven. Ook moeten ze piepen als je ze tegen elkaar aan wrijft. Dan zijn ze echt vers;)
  • Je kunt asperges een week in de koelkast bewaren, het liefst in een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen.
  • Asperges worden het meest in Limburg geteeld.
  • Asperges is een zeer veelzijdig product. Van een frisse salade tot risotto of soep, je kunt er alle kanten mee op.
  • Asperges bevatten een bepaald zuur, waardoor je urine kan gaan stinken.

Meer dan makkelijk

Kost asperges bereiden veel tijd ? Jazeker, je moet ze zorgvuldig schillen, het liefst met een dunschiller om zo min mogelijk van 'het witte goud' verloren te laten gaan. Uiteraard kun je ze geschild kopen en kun je je dit monnikenwerkje besparen. Zo kun je in korte tijd thuis genieten van dit overheerlijke seizoensproduct. Hoe je asperges thuis serveert? Uiteraard met een lekker sausje zodat ze smelten op je tong. Wil je zeker zijn van én goede asperges én een goede bereidingswijze? Kruip dan eens voor 1 dag in de huid van een échte chef-kok en ga genieten van het Limburgse Asperges Seizoenbox Menu. Ook ideaal voor een all-in thuis diner met de Paasdagen en...méér dan makkelijk!